DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Almanya’nın sanayi üretiminde 7 ayın en süratli artışı

Almanya’nın sanayi üretiminde 7 ayın en süratli artışı

ABONE OL
Kasım 20, 2022 09:00
Almanya’nın sanayi üretiminde 7 ayın en süratli artışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’da Eylül ayında sanayi üretiminde beklentileri aşan müspet bir tablo izlendi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin bilgilerine nazaran ülkede mevsimsellik ve takvim tesirinden arındırılmış sanayi üretimi, Eylül’de bir evvelki aya kıyasla yüzde 0,6 arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi artışın yüzde 0,1 olacağı tarafındaydı.

Yıllık olarak ise artış yüzde 2,6 oldu. Böylece ülkede Şubat ayından bu yana en süratli artış kaydedildi. Bu dataya ait beklenti de yüzde 2 olarak belirlenmişti.

Yüzde 0,8 düşüş olarak açıklanan Ağustos ayı sanayi üretimi verisi de yüzde 1,2 düşüş olarak revize edildi. Ağustos ayına ait yıllık artış verisi de yüzde 2,1’den yüzde 1,6’ya çekildi.

Ara mal üretimi geriledi

Veriler, Eylül’de evvelki aya kıyasla güç ve inşaat hariç sanayi üretiminin yüzde 0,7 arttığını ortaya koydu. Kelam konusu periyotta sanayi üretimi içerisinde sermaye malı üretimi yüzde 1,1 artarken, orta malı üretimi yüzde 0,1 düştü.

Eylül’de tüketim malları üretiminde yüzde 1,4 artış görülürken, sanayi dışında inşaat üretimi bir evvelki aya nazaran yüzde 0,3 geriledi. Güç üretimi düzeyinde ise rüzgar gücünden güç üretimindeki dalgalanmaların tesiriyle yüzde 1,7 artış kaydedildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.