Bayan Hikayeleri Kısa Hikaye ve Şiir Müsabakası sonuçlandı

Bayan Hikayeleri Kısa Hikaye ve Şiir Müsabakası sonuçlandı

ABONE OL
Aralık 6, 2022 09:00
Bayan Hikayeleri Kısa Hikaye ve Şiir Müsabakası sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Bayan Hikayeleri Kısa Hikaye ve Şiir Yarışması’nda “Yetiş Umay Ana” isimli yapıtıyla Esra Kahya hikaye kolunda, “Dişil Cumhuriyet” isimli yapıtıyla Güler Kalem şiir kolunda birinci oldu.

Konak Belediyesi’nin geçen yıl kısa hikaye kolunda düzenlediği, bu sene ise şiir kategorisini ekleyerek geliştirdiği Bayan Hikayeleri Kısa Hikaye ve Şiir Yarışması’nda ödül alanlar belirlendi. Ulusal çapta düzenlenen yarışta “Yetiş Umay Ana” isimli yapıtıyla Esra Kahya hikaye kolunda, “Dişil Cumhuriyet” isimli yapıtıyla Güler Kalem şiir kısmında birinciliğe layık bulundu.

590 eser değerlendirildi

Kadın muharrirlerin sesini duyurmak, kentin kültür sanat hayatına canlılık katmak, edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve deneyimli müelliflerin yeni eserler üretmelerini teşvik etmek emeliyle düzenlenen müsabakaya 590 eser gönderildi. Edebiyat dünyasının başarılı bayan edebiyatçılarından Ayşe Sarısayın, Handan Gökçek, Nilüfer Yıldız Şendur, Müge İplikçi, Zerrin Saral, Gülçin Kıyılı ve Hasret Tezcan Dertsiz’in yer aldığı müsabaka heyeti, üç aylık kıymetlendirme sürecinde, ön elemeyi geçen 100 kadar yapıtı titizlikle inceledi.

“Yetiş Umay Ana”

“Tarih, Bayanlar ve Efsaneler” temasıyla düzenlenen müsabakanın hikaye kısmında birincilik mükafatını “Yetiş Umay Ana” isimli yapıtıyla Esra Kahya, ikincilik mükafatını “Ses” isimli hikayesiyle Esma Parıltı Kılıç, üçüncülük mükafatını ise “Kadın İcat Etti” isimli yapıtıyla Beyhan Keçeli ve heyet özel mükafatını “Helen’in Savunması” isimli yapıtıyla Sare Coşar aldı.

“Dişil Cumhuriyet”

Şiir kolunda ise birincilik mükafatı “Dişil Cumhuriyet” isimli şiiriyle Güler Kalem’e, ikincilik mükafatı “Grafomani” isimli yapıtıyla İlayda Orhan’a, üçüncülük mükafatı “Sunak” isimli yapıtıyla Deniz Kara’ya ve heyet özel mükafatı “Sofia’nın Arzuları” isimli şiiriyle Merve Yaşar’a gitti.

Ödül merasimi 24 Kasım’da

Yarışmanın ödül merasimi 24 Kasım Çarşamba günü, saat:14.00’te, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Salonu’nda yapılacak. Merasimde başrollerini Tomris Çetinel ve Yasemin Şimşek Tüzün’ün paylaştığı “Elenika” isimli tiyatro oyunu da sahnelenecek. Edebiyat ve tiyatro severleri bir ortaya getirecek merasime tüm İzmirliler davetli.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.