İzmir Kent Kurulu’nun yeni lideri Nilay Kökkılınç

İzmir Kent Kurulu’nun yeni lideri Nilay Kökkılınç

ABONE OL
Ekim 23, 2022 23:24
İzmir Kent Kurulu’nun yeni lideri Nilay Kökkılınç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Kent Kurulu Lideri Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın hayatını kaybetmesinin akabinde boşalan Kent Kurulu Başkanlığı için seçimli fevkalâde genel heyet yapıldı. Seçime tek aday olarak giren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Lideri Nilay Kökkılınç, 191 delegeden 174’ünün oyunu olarak yeni lider seçildi.

Bilim ve siyaset dünyasına değerli hizmetleri bulunan İzmir Kent Kurulu Lideri Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı’nın 26 Ağustos’ta vefatının akabinde Kent Konseyi’nde başkanlık için seçim yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Lideri Nilay Kökkılınç tek aday olarak girdiği seçimde 191 delegeden 174’ünün oyunu olarak yeni lider seçildi.

Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılan İzmir Kent Kurulu Seçimli Harikulâde Genel Şurası’na İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Kent Kurulu Lider Vekili Doğan Albayrak, Türkiye Kent Kurulları Platformu 26. Periyot Başkanı-Odunpazarı Kent Kurulu Lideri İsmail Kumru, Nilüfer Belediye’sinin eski lideri Mustafa Bozbey, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri, oda birlik ve kooperatif liderleri, kent kurulu üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Özuslu: “Üretmeye teşvik etmeliyiz”
Genel Kurul’un açılışında konuşan Mustafa Özuslu, Kent Konseyi’nin, İzmir’i birlikte yönetmek fikrinin en düzgün biçimde gösterildiği bir örgütlenme olduğunu söyledi. Kent kurullarının bu açıdan ehemmiyetinin altını çizen Özuslu, “Kent kurullarını göz bebeğimiz üzere müdafaamız gerekir. Onları, günlük hayatın içinde destekleyerek üretmeye teşvik etmeliyiz. Böylelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kent Kurulu bileşenleri olarak kentin meselelerine katkı sağlamış oluruz. Fikirleri daraltmadan, kısırlaştırmadan büyütmek kıymetlidir. Sayın Liderimiz Tunç Soyer’in ‘katılın birlikte yönetelim’ mottosunda bu inanç yatmaktadır” dedi.

Kökkılınç: “Sevgiyi ve kederleri paylaşarak hizmet etmek istiyorum”
Sivil toplum örgütleri ile kentin tüm idari ve sivil bileşenlerinin birlik içinde hareket etmelerinin, kent meselelerinin tahliline değerli katkı sağladığını söyleyen Nilay Kökkılınç, “Benim tüm hayatım boyunca inandığım bedellerin başında ‘paylaşmak’ gelir. İnsanların yalnızca âlâ günleri ve hoşlukları değil, makus günleri ve acıları da birebir yoğunlukta paylaştıklarında toplum şuurunun gelişeceğine inanırım. Aslolan çözümsüzlüğe değil tahlillere ulaşmaktır. Karşılıklı anlayış, birlik ve dayanışma ruhu ile hareket bu yolda tek anahtardır” dedi. Kökkılınç İzmir’in öncü, aydın ve demokrat kimliğini yüreğinde hissettiğini lisana getirerek şöyle konuştu: “Bu kente, iştirakçi demokrasiye inanmış sizlerle birlikte ‘sevgiyi ve kaygıları paylaşarak’ hizmet etmek istiyorum. Bu doğrultuda; İzmir Kent Kurulu ‘nin güçlü dinamikleri olarak gördüğüm sizlerin tüm emeklerini sırtımda taşıyacağım. Kent ve kentli için üreteceğiniz her projede sizlere omuz vereceğim. İzmir’in ruhundaki hoşluğun tüm dünyaya yansıması için var gücümle çalışacağım. İzmir’in onurlu kimliğini oluşturan her bedele kentlilik şuuru ile sahip çıkacağım. Kentin tüm bileşenleri ve paydaşları ortasında köprü vazifesi yapacağım. Ve elbette, kentli haklarını her platformda sonuna dek savunacağım.”

Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e İzmir Kent Kurulu’nun çalışmalarına verdiği dayanaktan ötürü teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.