Karavanlar, İnciraltı’nda güvenle konaklayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İnciraltı Terminali’nde açılan karavan ve tekne otoparkı, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla karavanların konaklaması için de hizmet veriyor. Kent merkezine yakın, tabiatla iç içe pozisyonda bulunan otopark, şimdiden karavanlı konuklarını ağırlamaya başladı.

Karavanların park meselesini çözmek için çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, birinci olarak geçen nisan ayında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda karavan otoparkı açtı. İZELMAN AŞ Otoparklar Müdürlüğü tarafından işletilen otopark, 89 karavan, 163 binek araç kapasitesi ile hizmet vermeye başladı. Kentin değerli bir muhtaçlığını karşılamak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, ikinci atağını İnciraltı bölgesinde yaptı. İnciraltı Terminali’nde İZELMAN AŞ Otoparklar Müdürlüğü tarafından işletmeye alınan karavan ve tekne otoparkı hizmet vermeye başladı. Karavanlar için 93, çekme tekneler için 64 park yeri bulunan otoparkın, karavanıyla konaklamak isteyenlere de hizmet vermesi kararlaştırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla, konaklama yapacak karavan kullanıcıları için bölgeye tuvalet, lavabo ve bulaşık yıkama yeri projelendirildi. Otoparkı şimdiden konaklama yeri olarak kullanmaya başlayan yurttaşlar da kent merkezine yakın ve tabiat ile iç içe bir alanda olmaktan memnunluk duyduklarını belirtti.

Konaklamalı birinci otopark

İZELMAN AŞ Otoparklar Müdürlüğü Mustafa Kemal Kıyı Bulvarı Bölge Şefi Naim Akbıyık, “İnciraltı Terminali’nde açtığımız karavan ve tekne otoparkı, faaliyete başladı. Otoparkımızda bariyerler ve kamera sistemi faal edildi. Karavan kullanıcılarının konaklama yapabilmesi için tuvalet, lavabo ve bulaşık yıkama yeri de projelendirildi. Bu otopark, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karavanların konaklaması için yapılan birinci otopark. Liderimiz Cemil Tugay’ın talimatı doğrultusunda otoparkımızı kullanan yurttaşlar, karavanlarıyla konaklayabilecek. İnciraltı, tabiatı nedeniyle vatandaşlarımızın tercih edeceği bir bölge. Talep de ağır. Aylık abonelik biçiminde işletilen otoparkımız iyi olsun” dedi.

“Hem uygun hem de güvenli”

Karavan otoparkını konaklamalı olarak kullanmaya başlayan Ahmet Özçilingir, “İzmir’de karavanla kalabileceğimiz kalıcı bir yer arıyorduk. En uygun burayı bulduk. Ben olağanda İstanbul’da yaşıyorum. Ağabeyim karavanda yaşamayı düşünüyor. Ben de onunla birlikte karavanda kalmayı deneyeceğim. Nerede konaklayabiliriz diye çok gezdik. Burası hem uygun hem de inançlıydı. Gereksinimlerimizi gidereceğimiz, karavanı konut üzere kullanabileceğimiz bir yer arıyorduk. Burası bisikletle ulaşım için rahat. Orman içinde, sessiz ve sakin bir yer. Kıyı şeridi, bisiklet yolları hoş. Tramvaya bisikletle 10 dakikada ulaşabiliyoruz. Tıpkı vakitte tabiatın içindeyiz. Kente de süratlice ulaşabiliyoruz. Kentin içinde bu türlü bir yer olması hoş. İstanbul’da hem kente yakın hem de tabiatın içinde bir kent ormanı yok” diye konuştu.

24 saat hizmet

Karavan ve çekme tekne otoparkı, yalnızca abonelik sistemine nazaran hizmet veriyor. Araçların giriş ve çıkışları ise güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alınıyor. 24 saat yurttaşlara hizmet etmeye başlayan otopark, güvenlik vazifelileri tarafından denetim ediliyor. Konaklamalı karavanlar için projelendirilen tuvalet, lavabo ve bulaşık yıkama yeri ise kısa müddette hizmete alınacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı