Konak Belediye Meclisi kasım ayı oturumu gerçekleşti

Konak Belediye Meclisi kasım ayı oturumu gerçekleşti

ABONE OL
Aralık 5, 2022 03:00
Konak Belediye Meclisi kasım ayı oturumu gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı birinci toplantısında konuşan Lider Batur, Konak Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde hazırlanan projelere gelen hibe dayanaklarını müjdeledi. Belediyenin yeni çöp kamyonlarının bu ay kontak açacağının da muştusunu veren Lider Batur, İsmetpaşa İlkokulu’na komşu tarihi binanın oluşturduğu tehlikenin ise yaya tüneliyle aşılacağını açıkladı ve “Çocuklarımızın, vatandaşımızın can güvenliği sağlanacak” dedi.

Konak Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediye Lideri Abdül Batur’un yönettiği oturumu CHP Konak İlçe Lideri Akın Küçükoğullarından, GÜZEL Parti Konak İlçe Lideri Coşkun Tatar, GÜZEL Parti Mahallî İdarelerden Sorumlu Lider Yardımcısı İbrahim Kansoy, Düzgün Parti Bağlantıdan Sorumlu Lider Yardımcısı Cemil Yücesoy, MHP Konak İlçe Lider Yardımcısı Kayhan Derya, Ak Parti Mahallî İdarelerden Sorumlu Lider Yardımcısı Taner Deniz, Konak Belediyesi Gençlik Meclisi Lideri Müşerref Zeynep İçel ve Gençlik Meclisi üyeleri de takip etti. Tüm gündem unsurlarının oy birliğiyle kabul edildiği toplantının açılışında konuşan Lider Batur, ekim ayında belediyenin gerçekleştirdiği çalışma ve hizmetlerle ilgili sunum yaptı. Yeni çöp kamyonu ve hibelerle ilgili müjde veren Lider Batur Konak Belediyesi’nin kasım ayıyla birlikte hizmet atağına geçeceğinin sinyalini verdi.

Yeni çöp kamyonları hizmete hazır

Konak Belediye Lideri Abdül Batur, belediyenin bir aylık hizmetlerini anlattığı sunumunda kasım ayında kontak açacak olan yeni kamyonların muştusunu verdi. Her ay 500 tondan fazla evsel atık toplanan Konak’ın sokaklarına bu ay yeni çöp kamyonlarının çıkacağını belirten Lider Batur, “15 Kasım’dan sonra yeni çöp kamyonlarımız ve Fen İşleri Müdürlüğümüze aldığımız kamyonlar hizmete girecek” dedi.

Projelere milyonluk hibe

Başkan Batur, sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza çalışan Konak Belediyesi’nin hibe müracaatında bulunduğu projelerden de peş peşe yeterli haberler geldiğini duyurdu. Memleketler arası Göç Örgütüne (IOM) sunulan Mahzur Tanımayanlar projesi kabul edilerek 50 bin Dolar hibe takviyesi aldı. Teşebbüsçü İş Bayanları Federasyonu ile birlikte hazırlanan, Yaşar Üniversitesi ile İzmir Aile ve Toplumsal Vilayet Müdürlüğünün de yer aldığı “Anadolu Bayanları Haklarını Konuşuyor” projesi de İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla Münasebetler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi. Federasyon bünyesindeki sekiz dernekteki bayanların yasal hakları ile ilgili eğitim alacağı proje 98 bin TL hibe almaya hak kazandı. “Konak İş Eğitim Merkezi” projesi, “Aile, Çalışma ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından açılmış olan “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Takviye Programı” kapsamında yazılan “Konak İş Eğitim Merkezi” projesi, yapılan kıymetlendirme sonucunda 325 bin Avro, yani ortalama 6 milyon TL hibe almaya hak kazandı. Lider Batur milyonluk hibe alan iş garantili projeyle ilgili şunları söyledi:

“Bu projenin kabulüyle birlikte Konak’ta iş piyasasının muhtaçlık duyduğu 18-29 yaş aralığındaki gençler, orta eleman olarak yetiştirilecek. Paydaşımız İzmir İktisat Üniversitesi. 60 gencimiz 12 ay sonra bu projeden sertifika alıp Norm Civata’da işe başlayacaklar.”

Tehlikeli binaya tünelli çözüm

Konak Belediye Lideri Abdül Batur, medyada yer alan, İsmetpaşa İlkokulu’na giden yoldaki tarihi binayla ilgili de açıklama yaptı. Lider Batur, bilhassa okula giden çocukların can güvenliği için tedbir emelli kapatılan sokağın kullanılabilmesi maksadıyla, tehlike oluşturan tarihi binanın yıkımı hakkında Kültür Varlıklarını Müdafaa Bölge Heyetine müracaat ettiklerini lisana getirdi. Konseyin, binanın yıkılmaması, gerekli tedbirlerin alınarak korunması istikametinde karşılık verdiğini tabir eden Lider Batur, “O noktaya hoş bir yaya tüneli yapıyoruz. Şu anda Fen İşleri Müdürlüğümüzün imalathanesinde imali devam ediyor. Pazartesi yerine takacağız. Çocuklarımızın, vatandaşımızın can güvenliği sağlanacak” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.