DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Lagarde’dan ‘kısıtlayıcı faiz oranı’ açıklaması

Lagarde’dan ‘kısıtlayıcı faiz oranı’ açıklaması

ABONE OL
Kasım 5, 2022 08:36
Lagarde’dan ‘kısıtlayıcı faiz oranı’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Lideri Christine Lagarde enflasyonun yapışkan olması durumunda daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Lagarde Estonya’da yaptığı konuşmada enflasyonun daha kalıcı hale gelmesi durumunda beklemeyeceklerini belirterek “Enflasyonun amacımıza ulaşacağına emin olana kadar ek aksiyonlar almamız gerekir.” değerlendirmesini yaptı.

AMB yüksek enflasyonu denetim altına almak emeliyle son 3 ayda 200 baz puanlık faiz artışına gitmişti.

Henüz misyonlarının tamamlanmadığını kaydeden Lagarde “yüksek enflasyonun kemikleşmesine müsaade vermemeliyiz. Orta vadeli gayemize dönmesi için gereken tedbirleri almak konusunda kararlıyız” açıklamasını yaptı.

Yine bugün konuşan AMB Lider Yardımcısı Luis de Guindos ise enflasyonun uzun bir müddet daha amacın üzerinde kalacağını ve bunun da ücret-fiyat spirali riskini artıracağını söyledi. Guindos “Hedefin üzerinde kaldıkça ikincil tesirlere dair riskler de artıyor. Faizlerin daha fazla yükselmesini bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Euro Bölgesi’nde enflasyonun geçen ay yüzde 10,7’ye yükselmesi faizlerin 3. sefer 75 baz puanlık faiz artış ihtimalini de gündeme getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.