Mustafakemalpaşa Belediyesi Sıfır Atık Eğitimlerine Başladı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Sıfır Atık Eğitimlerine Başladı

ABONE OL
Kasım 11, 2022 10:18
Mustafakemalpaşa Belediyesi Sıfır Atık Eğitimlerine Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim öğretim yılı, iklim değişikliği ve sıfır atık eğitimlerine başladı.

2022-2023 eğitim öğretim yılı güz devrinde Yunusemre İlkokulu ile başlayan eğitimler 14 Eylül İlkokulu, Cahit Zarifoğlu İlkokulu, Şehit Tuncay Çanak İlkokulu, Balibey İlkokulu ve Öğretmen Davut İlkokulu ve ilçe köy okullarında, 1500 öğrenciye sıfır atık şuuru geliştirilmesine yönelik eğitimlere başlandı.

3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik Mustafakemalpaşa Belediyesi Etraf Mühendislerince verilen uygulamalı ve interaktif eğitimlerde öğrencilere atığın kaynağından ayrıştırılması, atık çeşitleri, geri dönüşümün değeri, sıfır atık projesi, iklim değişikliği tarifi, iklim değişikliği ile çabada alınacak tedbirler ve çocuklara etraf konusunda bilinçlendirme çalışmaları eğitimleri verilmesi planlanıyor.

Mustafakemalpaşa ilçesinde ki ilkokullara yönelik düzenlenen eğitimler; hazırlanan çevreci maskotlar ile çocukların hem eğlenerek hem de iklim değişikliği ve sıfır atık konusunu öğrenerek büyümelerine katkı sağlarken, çocukların günlük hayatlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve atıkları farklı hallerde nasıl değerlendirebilecekleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

İklim değişikliği ve sıfır atık çalışmalarıyla tabiat dostu belediyecilik anlayışıyla mükafata layık görülen Mustafakemalpaşa Belediye Lideri Mehmet Kanar ‘’ ‘Çevre konusunda daha hassas ve şuurlu bir jenerasyon amacıyla eğitim çalışmalarını önemsiyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz, geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurarsak, geleceğe o kadar umutla bakabiliriz. Daha pak bir Mustafakemalpaşa için duyarlılığınızı ve dayanağınızı bekliyorum.’’ Tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.