Bal Üreticilerine “Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi”

Bal Üreticilerine “Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi”

ABONE OL
Eylül 6, 2024 13:00
Bal Üreticilerine “Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iştirakinde, ana arı ve bal üreticiliği yapan vatandaşlara ‘’Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi’’ verildi.

Kahramankazan Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı iştirakinde verilen “Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi”, ana arı ve bal üreticilerinin iştirakleriyle gerçekleşti. Arı sıhhatini etkileyen faktörler, bal üretimde randımanı artırma, gerçek ilaçlama, arının iklim değişikliğine uyumlanmasını sağlama ile pazarda katma bedel yaratma bahislerinde bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimle, arıcılıkta kalitenin artması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda Ziraat Mühendisi olarak misyon yapan ve tıpkı vakitte Agro TV’de yayımlanan ‘’Arının Geleceği’’ isimli programın yapımcılığını üstlenen Suat Musabeşeoğlu tarafından verilen kışlatma eğitiminde üreticilere global iklim değişikliğinin arıcılığa tesiri ve yarattığı sıkıntılar hakkında bilgiler verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmamış ilaçlar konusunda da ihtarlarda bulunan Ziraat Mühendisi Musabeşeoğlu, mevsim geçişlerinde oluşabilecek zararın en aza indirilmesi için uygun vakitte ilaçlama ve hakikat ilaç kullanımının kıymetli olduğunu belirtti. Ankara arıcılarına katma bedel yaratacak arı eserlerinin üretimine teşvik etmek için teorik ve uygulamalı eğitimler verdiklerini söyleyen Ziraat Mühendisi Musabeşeoğlu, gayelerinin arının ve arıcıların refah düzeyini yükseltmek olduğunu belirtti.

‘’ÜRETİM SİZDEN, TAKVİYE BİZDEN’’

 

Kahramankazan’ın tarım ve hayvancılıkta güçlü bir çeşitliliğe sahip olduğunu belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu: ‘’Son devirlerde iklim değişikliğinin tesiriyle yaz sıcaklarında bir kış yaşamak üzere sebeplerle arıcılarımız yıpranıyor. Yanlışsız besleme metotları ve hastalıklarla gayret üzere mevzularda arıcılarımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda Ankara Büyükşehir Belediyesi iştirakinde arıcılık ile uğraşan üreticilerimize yönelik ‘’Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi’’ programı düzenledik. İlerleyen süreçte tarım ve hayvancılığın merkezi olan Kahramankazan’ımıza ve üreticilerimize yönelik proje ve eğitimlerimiz devam edecek. Üretim sizden, dayanak bizden.’’ dedi.

 

 

Eğitim sonunda iştirakçilere içerisinde maske, körük, eldiven ve el demiri bulunan arıcılık ekipmanları armağan edildi. Eğitimden mutlu olduklarını lisana getiren iştirakçiler Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne arıcılığa verdikleri takviyelerden ötürü teşekkür ettiler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r