Türkiye’nin sağlık eğitimi ve araştırmaları üssü; Ege Üniversitesi

Türkiye’nin sağlık eğitimi ve araştırmaları üssü; Ege Üniversitesi

ABONE OL
Eylül 19, 2024 11:00
Türkiye’nin sağlık eğitimi ve araştırmaları üssü; Ege Üniversitesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Üniversitesi; Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Diş Hekimliği, Sıhhat Bilimleri fakülteleriyle alanlarında eğitim öğretim, bilimsel araştırmaların yanı sıra sıhhat hizmetlerinin de verildiği Türkiye’nin en kapsamlı yükseköğretim kurumlarından biri pozisyonunda bulunuyor.

Ege Üniversitesi bünyesinde sıhhat alanına yönelik eğitim öğretim veren, insan ve toplum sıhhati öncelikli bilimsel çalışmalar yürüten 6 fakülte, 18 uygulama ve araştırma merkezi, 3 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu, Tıp Fakültesi Hastanesi (Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi),  Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bulunuyor. Bu ünitelerde bir yandan uzman sıhhat profesyonelleri sıhhat dalına kazandırılırken bir yandan da Ar-Ge faaliyetleriyle bilim dünyasına referans niteliği taşıyan araştırmalara öncülük ediliyor.

Ege Üniversitesinde;  Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hemşirelik,  Ödemiş Sıhhat Bilimleri, Karşıyaka Sıhhat Bilimleri Fakülteleri ve Atatürk Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Husus Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü,  Sıhhat Bilimleri Enstitüsü, Organ Nakli Enstitüsü bir yandan eğitim öğretim ve sıhhat hizmeti sunarken öteki yandan da araştırma geliştirme, topluma hizmet, milletlerarasılaşma alanlarında faaliyetler yürütüyor.

Ayrıca eğitim öğretimin desteklenmesi, araştırma ve uygulamaların yapılması maksadıyla; Aile Planlamasi ve Kısırlık Uygulama ve  Araştırma   Merkezi, Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bağırsak Yetmezliği ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Beyin Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Kişiselleştirilmiş Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çocuk ve Ergen Alkol Unsur Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Girişimsel Anatomi ve Plastinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, HIV / AIDS Uygulama ve Araştırma Merkezi, İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma – Uygulama Merkezi, Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kordon Kanı, Hücre-Doku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Merkezi Araştırma Test ve Tahlil Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi, Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sıhhat Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet veriyor.  Temel bilimden klinik uygulamalara kadar pek çok alanda yenilikçi çalışmalara öncülük eden bu merkezler, güçlü laboratuvar altyapıları ile sıhhat alanında kıymetli başarılara imza atıyorlar.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü, ülkemizin öncü araştırma üniversitelerinden birisi olan Ege Üniversitemizin çatısı altında birçok sıhhat temalı fakülteler, enstitüler, araştırma uygulama merkezleri, yüksekokullar, Ar- Ge merkezleri bulunuyor. Ehil bilim insanlarımız bu ünitelerde hem eğitim veriyor hem de öncü araştırmalar yürütüyorlar. Üniversitemiz ismini aldığı bölge başta olmak üzere ülkemizin adeta sıhhat bilimleri ve araştırmalarında sıhhat üssü pozisyonunda bulunuyor. Çağın şartları doğrultusunda fiziki ve teknolojik altyapılarını daima güncellediğimiz bu akademik ünitelerimiz, son teknolojik tıbbi aygıtları, güçlü laboratuvarları ve dijital donanımları ile öne çıkıyorlar. Kamunun ve özel bölümün referans merkezleri olarak hizmet veriyorlar. Ege Üniversitesi olarak, disiplinlerinde öncü ve referans niteliği taşıyan bu ünitelerimiz ile birlikte, eşgüdüm halinde çalışarak; ülkemizin stratejik alanlarından olan tarım, besin, turizm, sıhhat, alanlarına yönelik displinlerarası çalışmalara ivme kazandırmak istiyoruz. Sıhhat kavramını merkeze alarak; sıhhat ve spor, sıhhat ve besin, sıhhat ve tarım, sıhhat ve bağlantı, sıhhat ve turizm, sıhhat ve sanat, sıhhat ve edebiyat, sağlı ve temel bilimler, sıhhat ve mühendislik bilimlerini proje ve yayınlarda bir ortaya getirip, multidisipliner çalışama kümeleri oluşturacağız. Bu kapsamda vizyon sahibi bir üniversite olarak, ‘Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için yenilikçi projelere öncelik vererek araştırmalarımıza dinamizm ve perspektif kazandıracağız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r