10. Boğaziçi Sinema Şenliği Mendirek Sinemasının Grubunu Ağırladı

10. Boğaziçi Sinema Şenliği Mendirek Sinemasının Grubunu Ağırladı

ABONE OL
Ekim 23, 2022 23:30
10. Boğaziçi Sinema Şenliği Mendirek Sinemasının Grubunu Ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10. Boğaziçi Sinema Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Sinema Yarışması’nda yer alan ve 46. Atlanta Sinema Festivali’nde dünya prömiyerini yapan “Mendirek” sineması izleyicilerle buluştu.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Sinema Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarış sinemalarından olan “Mendirek”, İstanbul seyircisiyle bir ortaya geldi. Cem Demirer’in direktörlüğünü üstlendiği sinemanın gösterimi, 23 Ekim Pazar günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşti. Gösterim sonrası düzenlenen söyleşiye sinemanın direktörü Cem Demirer ve sanat direktörü Berke Öksüzoğlu katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise akademisyen ve sinema müellifi Murat Tırpan yaptı.

Boğaziçi Sinema Festivali’nde Akli Sinema tarafından verilecek “En Düzgün Birinci Sinema Ödülü” için de yarışan sinemaya ilgi ağırdı. Birinci kelamı sinemanın direktörü Cem Demirer aldı. Demirer, sinemanın nasıl ortaya çıktığı sorusuna her şeyin Bozcaada’da başladığı, tanıdığı ve dinamiklerini bildiği bir yer olarak öyküyü etkilediği tarafında yanıt verdi. “Adanın izole yapısı da ruhsal bir tansiyona döndürdü. Karakterin oraya ve kendi içine hapsolmuşluğu tesirliydi.” diyen Demirer, sinemanın çekimlerinin de hayli uzun sürdüğünü lisana getirdi. Çektikleri sualtı sahnelerinin tamamını kullandıklarını belirten direktör, yer ve karakterlerin ruhsal ahengi konusunda “Deniz aslında bir bilinmezlikle; organik olarak bir boğulma ve karanlıkla geliyor.” sözlerini kullandı.

Filmin sanat direktörü Berke Öksüzoğlu ise sinemadaki erkek dünyasını kurarken nasıl çalıştığı sorusunu, “Senaryoyu okuduktan sonra Bozcaada’ya gidip incelemeliyiz dedim. Sinemada gördüğümüz ile adadaki çok da farklı değil aslında. Bu noktada benim işim, olan gerçekliği parlatıp kadraja uyarlamaktı.” biçiminde cevapladı.

Cem Demirer’in direktörlüğünü üstlendiği “Mendirek” sineması, adada yaşayan iki balıkçı kuzenin yüzleşemedikleri karakterlerini, saklanan bir sırrı ve kuzenlerden birinin giderek paranoyak bir hal almasını bahis alıyor.

Festival Biletleri Mobilet’te!

10. Boğaziçi Sinema Festivali’nin sinema gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Şenlik biletleri 30 TL, belgesel ve kısa sinema gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıyeten biletler, şenlik mühletince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün dayanağı, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Paydaşlığı, Anadolu Ajansı’nın Küresel İrtibat İştiraki ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Sinema Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve şenliğe dair şimdiki haberlere bogazicifilmfestivali ve şenliğin resmî toplumsal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.