DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
Akkuyu Nükleer Güç Santralı̇’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santralı̇’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

ABONE OL
Kasım 6, 2022 11:24
Akkuyu Nükleer Güç Santralı̇’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) alanı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına mesken sahipliği yaptı.

Şantiyede çalışanlar mesai bitiminde Doğu Kargo Terminalinde dev bir Türk bayrağı açtılar ve bir ortaya gelerek “29” sayısını oluşturdular. TSM Güç Üretim Müdür Yardımcısı Mesut Yüzügüllü, bahisle ilgili açıklamasında şunları belirtti: “İnşaat ve montaj kısmımızın çalışanları bu aksiyonda yer almaktan memnunluk duydular zira bayrağın her Türk vatandaşı için kutsal bir manası vardır. Tüm takımımız, Akkuyu NGS inşaat projesindeki özverili çalışmalarıyla, ülkemize güç sağlayacak Türkiye’nin birinci nükleer santralinin faaliyete geçeceği güne bizi daha da yaklaştırıyor. Dünyanın en büyük nükleer şantiyesinde çalışarak her gün muazzam bir şeye dokunuyoruz.”

Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle projenin tüm çalışanlarını tebrik eden AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva şunları söyledi: “29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti’nin en kıymetli ulusal bayramıdır ve tüm Türk vatandaşları için çok büyük değere sahiptir. Akkuyu NGS’nin inşaatçıları, alanda büyük bir bayrak açma teklifini seve seve kabul ettiler. Bütün alanlarda çalışmalar tüm süratiyle devam ettiğinden, Doğu Kargo Terminali aktiflik için en uygun yerdi. Alandaki kutlamalar samimi bir ortamda gerçekleşti. Projemizin binlerce çalışanı onları destekledi zira bizler günlük çalışmalarımızla Türkiye’nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan profesyonellerden oluşan bir takımız.”

AKKUYU NÜKLEER ayrıyeten Cumhuriyet Bayramı’nda proje çalışanlarının çocukları için özel bir şantiye tipi da düzenledi. Seyahate 28 çocuk ebeveynleriyle katıldı. Çocuklara, Akkuyu Nükleer A.Ş. Üretim ve İnşaat Tertip Yöneticisi Denis Sezemin ve Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat Kısmı Müdürü Maksim Kucherenko rehberlik etti.

Gezi öncesinde nükleer santral inşaat alanında nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair bilgilendirilen çocuklar, birinci olarak büyük boyutlu ekipmanların indirildiği Doğu Kargo Terminalini gezdi. Daha sonra dünyanın en güçlü inşaat vinci olan Liebherr LR 13000 paletli vinci gören çocuklar, vinç operatörünün koltuğuna oturarak Türkiye’nin birinci nükleer santralini inşa edenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Minikler, çizdikleri fotoğrafları de teşekkür ikramı olarak çalışanlara ikram etti.

Akkuyu NGS itfaiye ünitesini de ziyaret eden çocuklara çeşitli yangın söndürme ekipmanları gösterildi ve itfaiyecilerin çalışmaları, muvaffakiyetleri ve yaz orman yangını döneminde Mersin itfaiyesine sağladıkları yardım hakkında bilgi verildi.

Ziyaretçiler ayrıyeten deniz düzeyinden 200 metre yükseklikteki en yüksek noktada yer alan seyir terasını da ziyaret ederek Türkiye’nin birinci nükleer güç santralinin inşaatının büyüklüğünü görme şahsını buldular.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.