DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
AMB yetkilisinden faiz değerlendirmesi

AMB yetkilisinden faiz değerlendirmesi

ABONE OL
Kasım 19, 2022 15:00
AMB yetkilisinden faiz değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AMB yetkilisi Francois Villeroy de Galhau faiz artışının devam etmesi görüşünde.

Galhau, Irısh Times’a verdiği mülakatta enflasyonun şimdi tepe yapmadığını belirterek “Bu yüzden faiz artırımları sürmeli” diye konuştu.

Euro Bölgesi’nde geçen hafta açıklanan bilgi, manşet ve çekirdek enflasyonun Ekim’de de rekor yükselişine devam ettiğini göstermişti.

Manşet enflasyonun 2023’ün birinci yarısında tepeyi görebileceğini tabir eden Villeroy gelecek sene birkaç faiz artışı daha olabileceğini, lakin artışların daha düşük montanlı olabileceğini belirtti. Villeroy, “Faizlerde zirve noktanın neresi olacağını söylemek için şimdi çok erken. Fakat nötr faiz düzeyinden çok da uzak değiliz. Yani bundan sonra faiz artırım süratimiz daha esnek ve daha yavaş olabilir.” diye konuştu.

İşsizlikte değerli bir artışı tetiklemeden faiz artırımları olabileceğine dikkat çeken Villeroy “Gelecek yılki büyümede güç, para siyasetinden daha tesirli olacak. Maksadımız resesyona yol açmak değil, enflasyonla çaba etmek” değerlendirmesini yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.