Antalya Büyükşehir, kalitesiz kömüre geçit vermiyor

Antalya Büyükşehir, kalitesiz kömüre geçit vermiyor

ABONE OL
Aralık 3, 2022 23:00
Antalya Büyükşehir, kalitesiz kömüre geçit vermiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimi öncesi kente gelen kömür kamyonlarını denetliyor. 1 Ocaktan bu yana kente giriş yapan 510 kamyonda yaklaşık 14 bin 892 ton kömür tahlile tabi tutuldu. Kalite yönetmeliğine karşıt bulunan yaklaşık 295 ton kömür vilayet dışına çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Denetim Yönetmeliği ve Vilayet Mahalli Etraf Konseyi Kararı doğrultusunda kente gelen kömür kamyonlarını kontrole tabi tutuyor. Kent girişinde yer alan Büyükşehir laboratuvarlarında kömür kamyonlarından alınan numuneler titizlikle tahlil ediliyor. Yönetmeliğe alışılmamış olan kömürler vilayet dışına çıkarılıyor. Büyükşehir Belediyesi Etraf Sağılığı takımları, 1 Ocaktan buyana yaklaşık 510 kamyonda 14 bin 892 ton kömürü tahlil etti. Kalite yönetmeliğine alışılmamış bulunan 295 ton kömür vilayet dışına çıkarıldı.

UYGUNLUK EVRAKI OLMAYAN KÖMÜRLERİ ALMAYINIZ

Büyükşehir Belediyesi Etraf Sıhhati Şube Müdürü Mesut Çınar, vatandaşların kaliteli hava solumaları için Büyükşehir Belediyesi Uygunluk Evrakı olmayan kömürlerin alınmaması konusunda ihtarda bulundu. Çınar, “Kış periyodunda hava kalitesinin korunmasına yönelik olarak kontrol faaliyetlerinin sağlıklı bir biçimde sürdürülebilmesi emeliyle Antalya vilayet sonlarına giren her kömür kamyonunu sistemli bir biçimde denetliyoruz. Vilayetimize gelen kömür kamyonları kontrolden sonra katı yakıt dokümanına sahip olan işletmelere sevk ediliyor ve tahlile uygun olan kömürler vatandaşın tüketimine sunuluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan uygunluk dokümanı olan kömürleri kullanmalarını bilhassa istiyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.