DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
Bakan Kacır, TÜBİTAK destek programı üst limitlerinin artırıldığını bildirdi

Bakan Kacır, TÜBİTAK destek programı üst limitlerinin artırıldığını bildirdi

ABONE OL
Ağustos 20, 2023 15:00
Bakan Kacır, TÜBİTAK destek programı üst limitlerinin artırıldığını bildirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya nazaran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknoloji tabanlı teşebbüslerin Türkiye’nin gayelerine ulaşmasında, Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmede lokomotif misyonu göreceğinin, özgün ve yenilikçi eserlerin üretilmesine liderlik edeceğinin şuurunda olarak takviyeleri artırdıklarını kaydetti.

Kacır, girişimcilik ekosisteminin önünü açmaya devam edeceklerine dikkati çekti.

Sanayi bölümündeki insan kaynağının ehemmiyetine değinen Kacır, şu tabirleri kullandı:

“Küresel rekabet ortamının tekrar formlandığı bir devirden geçiyoruz. Parlak bir fikrin ürettiği katma paha, oluşturduğu istihdam iktisadın itici gücü olabiliyor. Endüstrideki insan kaynağını artırmayı ve sanayi kuruluşlarına da dayanak olmayı sürdüreceğiz. Tıpkı vakitte AR-GE projesi gerçekleştiren kuruluşların finansmana erişimini de kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”

Yeni takviye üst limitleri

Gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma kıymetli teşebbüslere dönüştürebilmeleri gayesiyle “hibe destek” formunda başlatılan BİGG Programı dayanak üst limiti 450 bin liradan 900 bin liraya çıkartıldı.

KOBİ’lerin TÜBİTAK AR-GE takviyesi süreçlerine girişte ağır olarak kullandıkları KOBİ AR-GE Başlangıç Takviye Programı Proje Bütçesi üst limiti 1 milyon 200 bin liradan 2 milyon 400 bin liraya yükseltildi.

Üniversitelerdeki bilgi birikiminin endüstriye aktarılarak ticari hayata kazandırılmasında değer taşıyan Üniversite-Sanayi İşbirliği Dayanak Programı kapsamında üst limit 1 milyon lira yerine 1,5 milyon lira oldu.

Yeni üst limitler, şimdi müracaat yahut kıymetlendirme süreci devam eden projeler için de geçerli olacak.

TÜBİTAK takviyelerinden yararlanarak AR-GE projesi gerçekleştiren kuruluşların finansmana erişimini kıymetli ölçüde kolaylaştıran senetle transfer (ön ödeme) limiti de 3 kattan fazla artırıldı.

Buna nazaran; 1501, 1507, 1509 ve 1511 takviye programları ile Yenilik Dayanak Programı Uygulama Asılları Yönergesi kapsamında senetle transfer ödemesi (ön ödeme) üst limiti 300 bin liradan 1 milyon liraya çıkartıldı. Bu takviye, proje takviye mühleti devam eden, 1 Temmuz 2023 tarihinden sonra periyot raporu sunulmuş yahut sunulacak projelere uygulanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.