Bakan Yusuf Tekin, Üniversite Tercihi Yapacak Gençlerle Buluştu

Bakan Yusuf Tekin, Üniversite Tercihi Yapacak Gençlerle Buluştu

ABONE OL
Temmuz 24, 2023 03:00
Bakan Yusuf Tekin, Üniversite Tercihi Yapacak Gençlerle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önce Öğrenci Platformu tarafından Bahçelievler Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve pek çok farklı kentte gençlere ulaşacak olan Tercih Takviye Programı’nın birinci aktifliği 500 üniversite adayının iştiraki ile İstanbul’da gerçekleştirildi. Tercih yapacak öğrencilere birebir tercih danışmanlığı verilmesinin yanı sıra bakanlar, bürokratlar ve kesim temsilcilerinin ortalarında bulunduğu alanında uzman isimlerin gençlerle deneyimlerini aktardığı programa, Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de iştirak gösterdi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Kendi Dünyanızı ve Yeteneklerinizi Yeterli Görerek Tercihte Bulunmalısınız”

Bakan Tekin programda yaptığı konuşmada gençlerin bugün hayallerindeki fakülte ve kısımda okuyabilmeleri için çok geniş bir seçenek havuzuna sahip olduklarının altını çizerek meslek planlaması ve tercih danışmanlığı için yapılan bu cins toplantıların onlar için önemli bir baht olduğunu lisana getirdi. Bakan Tekin, “Tercih sürecinde size en çok yararı olacak şeyler: kendi iç dünyanızı ve kendi yeteneklerinizi güzel görmek ve ona nazaran tercihte bulunmak. Şayet bunu yapmazsanız bir ömür uzunluğu istemediğiniz, sevmediğiniz bir mesleği icra etmiş olacaksınız. Ancak bunu yaparsanız severek zevkle yapacağınız bir meslek yapmış olacaksınız.” diye konuştu.

Bakan Tekin: “Biz Akademisyenler Size Hayatınızın Bir Kısmında Danışmanlık Vermiş Olacağız”

Kendisinin de bir ebeveyn olarak çocuklarının tercihine hürmet duyduğunu belirten Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gençlerin istedikleri okulu kazanmaları temennisinde bulunduğunu tabir ederek şunları söyledi, “Kazandıktan sonra kendinizi lütfen lakin lütfen üniversitelerde biz akademisyenlerin size vereceği derslerle sınırlandırmayın. Biz sizin hayatınızın yalnızca bir kısmında size danışmanlık vermiş olacağız. Lakin hayatın onun dışında tahminen yüzde elli, yüzde altmış, yüzde yetmiş beşlik bir kısmında öğreneceğiniz şeyler o yerleşke binasının içerisinde, dışında sizin öbür tıp etkinliklerden alacağınız şeyler. Benim sizden isteğim bu ülkeye sahip çıkacak, bu ülke için çaba edecek, bu ülke için paha, fikir üretecek bütün ortamlarda var olun, bulunun. Hem bu formda kendinizi daha uygun geliştirmiş olacaksınız, hem de biz, sizin büyükleriniz, sizinle ilgili hoş kanılar içerisinde olacağız ve gönlümüz, içimiz ferah bir biçimde bu ülkeyi sizlere emanet etmiş olacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.