DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
Boston Fed Lideri Collins: Faizlerle ilgili yargıya varmak için erken

Boston Fed Lideri Collins: Faizlerle ilgili yargıya varmak için erken

ABONE OL
Kasım 6, 2022 02:15
Boston Fed Lideri Collins: Faizlerle ilgili yargıya varmak için erken
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed’in faiz kararı ve Fed Lideri Jerome Powell’ın değerlendirmelerinin akabinde piyasalar istikamet bulmaya çalışırken, Fed yetkililerinden faiz patikasının geleceğini öngörmek için vakte muhtaçlık olduğu tarafında sinyaller geliyor.

Boston Fed Lideri Susan Collins, para siyasetinin yeni bir kademeye girdiğini, bu kademede yetkililer faizin ne kadar üst gideceğini öngörmeye çalışırken küçük atakların olabileceğini belirtti. Brookings Institution tarafından düzenlenen çevrimiçi bir aktiflikte konuşan Collins, tekrar de 75 baz puanlık faiz artışı ihtimalini dışlamadı.

Collins, para siyasetinde mevcut basamağın sıkılaştırıcı bir bölgede olduğunu, artık faizi ne kadar süratli artırmanın ya da ne kadar yükseğe çıkarmaktan fazla sıkılaştırıcı düzeylerin yine belirlenmesinin kıymetli olacağı bir periyoda girilmesi gerektiğini belirtti. Collins, faizlerin ne kadar üst gideceği konusunda bir yargıya varmak için erken olduğunu belirtti.

Fed Çarşamba günü sonlanan toplantıda piyasa beklentilerine paralel olarak faizi 75 baz puan artırırken, sıkılaşma sürecinde son basamağa girildiğine yönelik sinyaller verdi.

Fed Lideri Jerome Powell ise faiz artışlarına orta vermeyi düşünmek için çok erken olduğunu belirtti. Bununla birlikte Powell Aralık toplantısında daha sonlu faiz artışının gündeme gelmesinin mümkün olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.