DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
Çin iç tüketimi artırmak için paket açıkladı

Çin iç tüketimi artırmak için paket açıkladı

ABONE OL
Ağustos 2, 2023 03:00
Çin iç tüketimi artırmak için paket açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin, iç tüketimi artırmak için 20 unsurluk yeni bir paket açıkladı.

Politika yapıcılar itimadı artırmanın ve toparlanmayı desteklemenin yollarını ararken Çin, özel şirketlere verilen krediyi artırma ve öbür finansman tedbirlerini küçük şirketlere genişletme adımları atıyor.

Çin, Ulusal Kalkınma ve Islahat Kurulu (NDRC) Lider Yardımcısı Li Chunlin, tedbirlerin yüksek fiyatlı eserlerin tüketimini dengelemeyi, hizmet tüketimini genişletmeyi, kırsal tüketimi teşvik etmeyi, yeni tüketim tipleri keşfetmeyi, tüketim tesislerini uygunlaştırmayı ve tüketim ortamını optimize etmeyi amaçladığını söyledi.

NDRC tarafından yapılan açıklamada, mahallî makamların araba alımını kısıtlamak için yeni tedbirler açıklamaması gerektiğini, araba alımı konusunda halihazırda kısıtlayıcı tedbirler almış olan bölgelerin ise bu tedbirleri lokal şartlara ahenk sağlamak için güzelleştirmesi gerektiğini belirtti.

Li, Çin’de araba üretiminin ve satışlarının yılın birinci yarısında sırasıyla yüzde 9,3 ve yüzde 9,8 artarak kayda kıymet bir biçimde büyüdüğünü aktardı.

Danıştay tarafından onaylanan tedbirlerin, iç talebi genişletme stratejisinin daha düzgün uygulanmasını, ekonomik büyümeyi canlandırmada tüketimin temel rolüne tam manasıyla yer verilmesini ve ülkenin yüksek kaliteli kalkınmasının sürdürülmesini amaçladığını belirten Li, lokal halkın tüketiminin yılın birinci yarısında yemek ve turizm dallarının gelirlerinde besbelli bir formda güzel bir toparlanma kaydettiğini söz etti.

Li, kelam konusu devirde yemek dalının birleşik gelirlerinin yıllık yüzde 21,4, iç turizm gelirlerinin ise yüzde 95,9 arttığını da açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.