DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
FTX’in kurucusu Bankman-Fried cezaevine gönderildi

FTX’in kurucusu Bankman-Fried cezaevine gönderildi

ABONE OL
Ağustos 12, 2023 03:00
FTX’in kurucusu Bankman-Fried cezaevine gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Savcıların, şahitleri etkilemeye çalıştığı ve kefalet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmasını istediği FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Bankman-Fried, duruşmaya katılmak üzere New York’taki Manhattan Federal Mahkemesi’ne geldi.

Mahkemede Bankman-Fried’ın avukatları, savcıların “ima, spekülasyon ve yetersiz gerçeklerden” oluşan ispatlar sunduğunu söz ederek, Bankman-Fried’ın bir dizi olumsuz habere karşı prestijini muhafazaya çalıştığı için cezaevine gönderilmemesi gerektiğini savundu.

Davanın hakimi, Bankman-Fried’in “en az iki kez” şahitleri etkilemeye çalıştığına inanmak için nedenleri olduğunu belirterek, kefaletinin iptal edilmesini emretti.

Avukatların kefaletin iptaline itiraz edilene kadar Bankman-Fried’in tutuklanmasının ertelenmesine yönelik talebi de reddedildi.

Kefaletin iptal edilmesine ait itiraz başarılı olmazsa, Bankman-Fried’ın 2 Ekim’de görülecek ceza davasına kadar cezaevinde kalması bekleniyor.

250 milyon dolar kefaletle hür bırakılmıştı

Kripto para Borsası FTX, geçen yıl kasım ayında iflas etmiş, şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried’ın da istifa ettiği açıklanmıştı.

Bankman-Fried, Aralık ayında ABD’nin cürüm duyurusunun akabinde Bahamalar’da gözaltına alınmıştı. ABD’ye 21 Aralık 2022’de teslim edilen Bankman-Fried’ın duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle hür bırakılması kararlaştırılmıştı.

Dolandırıcılık ve kara para aklama dahil çeşitli hatalardan yargılanan Bankman-Fried, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.