Güney Kore İçişleri Bakanı, Cadılar Bayramı kutlamasında yaşananlar için özür diledi

Güney Kore İçişleri Bakanı, Cadılar Bayramı kutlamasında yaşananlar için özür diledi

ABONE OL
Kasım 26, 2022 15:00
Güney Kore İçişleri Bakanı, Cadılar Bayramı kutlamasında yaşananlar için özür diledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore İçişleri ve Güvenlik Bakanı Lee Sang-min, başkent Seul’deki Cadılar Bayramı kutlamasında 150’den fazla kişinin ölümüne neden olan izdiham için özür diledi.

Bakan Lee yaptığı açıklamada, “Devlet, insanların güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen böyle bir kaza meydana geldiği için özür dilerim.” ifadesini kullandı.

Güney Kore polisi, 150’den fazla kişinin öldüğü izdihamı engelleyememekten “büyük sorumluluk” duyduğunu bildirdi.

Emniyet yetkilisi Yoon Hee Keun, yaptığı açıklamada, yaşanan olayla ilgili ağır sorumluluk hissettiğini ifade ederek bir daha benzer bir olayın yaşanmaması için polisin elinden geleni yapacağını belirtti.

İlk soruşturma da kalabalığa ilişkin çok sayıda çağrı yapıldığını ancak çağrıya karşılık veren yetkililerin tatmin edici bir yanıt vermediğinin tespit edildiğini kaydeden Yoon, polisin başlattığı detaylı soruşturmada, o gece yetkililerin kalabalığı yönetmedeki eksikliklerinin ve kalabalığa anında müdahaleyi ele alış biçiminin inceleneceğini aktardı.

Seul’ün Itaewon bölgesindeki Cadılar Bayramı kutlaması sırasında meydana gelen izdihamda, son açıklamalara göre 153 kişi hayatını kaybetmiş, 82 kişi yaralanmıştı.

Hayatını kaybedenlerin büyük kısmının 20’li yaşlarda olduğunu açıklayan Koreli yetkililer, ölenler arasında 22 yabancı uyruklu kişinin olduğunu bildirmişti.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, olay nedeniyle ülkede yas ilan edildiğini açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.