Liselerde Sınıfta Kalma Geri Geldi !

Liselerde Sınıfta Kalma Geri Geldi !

ABONE OL
Eylül 9, 2023 03:00
Liselerde Sınıfta Kalma Geri Geldi !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye nazaran; liselerde 6’dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Ayrıyeten devamsızlıkta da yeni kurallar geldi.

Liselerde endişeli düş geri geldi

6’dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak olup sınıf tekrarı da bir kez yapılacak. İkinci kez sınıf tekrarı olmayacak ve olursa öğrencinin okulla ilişiği kesilecek. Ayrıyeten öğrenci isteği de dikkate alınacak ve Mesleksel Eğitim Merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleksel Açık Öğretim Lisesine yahut Açık Öğretim İmam Hatip lLsesine kayıt yaptırılacak.

Kısıtlama getirildi

Liselerden açık liseye de geçişlere kısıtlama getirildi. Öğrenci isteğiyle açık liselere geçiş var; ancak geçişler çok sıkıntı hale getirilerek istisnai durumlar hariç açık liseye geçilmeyecek. Ulusal atletler, tutuklular, şehit ve gazi yakınları bu düzenlemeden başka tutulacak. (BSHA – Bilim ve Sıhhat Haber Ajansı)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.