Müzisyen Yalçın Bostancı, Akciğer Nakli Bekliyor

Müzisyen Yalçın Bostancı, Akciğer Nakli Bekliyor

ABONE OL
Temmuz 30, 2023 11:00
Müzisyen Yalçın Bostancı, Akciğer Nakli Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müzisyen Yalçın Bostancı, akciğer nakli ile hayat bulacağı günlerin özlemiyle yaşıyor.

Yeni müziği Beyaz Güvercin ve klibiyle çok konuşulan Yalçın Bostancı bir yandan da hastalığıyla çaba ediyor. Akciğer organ nakli beklediğini söyleyen Bostancı “Organ beklerken hayat devam ediyor ve ben de emellerim için çalışıyorum. Hayatta kalmanın en uygun yolu bir maksadınızın olmasıdır. Bundan daha güzel bir motivasyon kaynağı düşünemiyorum.” açıklamasında bulundu.

Organ Nakli Bekleyen Hastalara Yardım Edin

Müziğim beni hayatta tutan bir tutku, ruhunun besini diyen sanatçı Yalçın Bostancı “3 yıldır IPF yani Akciğer Sertleşmesi hastalığı ile gayret ediyorum. Bu tedavisi olmayan hastalığın tek dermanı Akciğer Nakli. Ben de öbür hastalar üzere organ nakli sırasındayım. Hastalığım ve organ nakli konusu bir yardım çığlığı değildir; organ bekleyen yüzlerce uygun insan için bir farkındalık oluşturmaktır. Her gün birinin annesi, birilerinin babası, çocuğu, kardeşi organ bekliyor. Bu insanlara bir hayat vesilesi olmak yeterliliklerin en büyüğü olsa gerek. Akciğer ve kalp üzere organların bağışı pek bilinmiyor. Bu bahiste öbür hastaların ismine da ses olmak çığlık olmak istiyorum. Muhtaçlığı olan birinin kalp atışlarında, nefes alışlarında yaşatabiliriz, bir nefes bir can olabiliriz.” Dedi.

Beyaz Güvercin’e Destek

Ünlü dostları başta Yalçın Bostancı’nın kuzeni senarist Çağla Kızılelma, usta oyuncu Şevket Çoruh ve Kızılcık Şerbeti dizisinin direktörü Hakan Kırvavaç öteki ismiyle Ketche’nin dayanağıyla Beyaz Güvercin’e unutulmayacak bir klip çekmişti.  Şevket Çoruh’un Baba Sahne’yi açtığı, Ketche’nin teknik yardımıyla direktörler Reha Gazioğlu ve Ufuk Karakavak’ın rejisiyle “BEYAZ GÜVERCİN” klibi akciğer organ nakli bekleyenlerin sesi oluyor. (BSHA – Bilim ve Sıhhat Haber Ajansı)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.