DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
Nakliyat sigortalarında prim üretimi yüzde 120 arttı

Nakliyat sigortalarında prim üretimi yüzde 120 arttı

ABONE OL
Kasım 21, 2022 07:00
Nakliyat sigortalarında prim üretimi yüzde 120 arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nakliyat sigortalarında yılın birinci sekiz ayındaki prim üretiminde yüzde 100’ün üzerinde artış kaydedildi.

Bloomberg HT’de yayınlanan Sigorta Gündemi’nde ele alınan nakliyat sigortalarında prim artışının yüzde 120 olduğu görüldü. Türkiye Sigrota Birliği (TSB) bilgilerine nazaran geçen yılın birinci sekiz ayında 1 milar 90 milyon lira olan prim üretimi bu yılın birebir devrinde 2 milyar 402 milyon lira olarak gerçekleşti.

Rusya-Ukrayna krizinden sonra artan navulun fiyatlarına ek olarak sigorta bedellerinin Döviz cinsinden olması prim üretiminde rol oynadı. Nakliyat sigortalarında gerçek değişim yüzde 22 olarak kaydedildi.

“Sektöre ilgi artıyor”

Sigorta dalına ilginin artarak devam ettiğini belirten Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Lideri Mehmet Akif Eroğlu, yakın vakitte 8 şirket kurulduğunu hatırlatarak, “Şu anda da hem milletlerarası hem yerli seviyede kuruluş talepleri geliyor. Lisans ve ruhsat süreçleri devam ediyor” dedi.

TARSİM, 2023 yılı üretim dönemi için Bitkisel Eser Sigortası müracaatlarının 1 Kasım tarihinden itibaren üye sigorta şirketlerinin yetkili acenteleri aracılığıyla yapılmaya başladığını duyurdu.

Türkiye Sigorta Birliği, dolandırıcıların ‘sahte poliçe’ satarak vatandaşları ziyana uğrattığı istikametinde şikâyetler aldıklarına yönelik kamuoyu duyurusu yaptı. TSB, bunu önlemek için yapılabileceklere ait bilgileri paylaştı. Sigorta Bilgi Nezaret Merkezi’nin (SBM) web sitesindeki “Trafik Sigortası Teklif Karşılaştırma” ekranını hatırlatan TSB, vatandaşların bu yolla yalnızca “Kimlik No” ve “Plaka No” bilgileri ile tüm sigorta şirketlerinin primlerini tek bir ekranda görebildikleri belirtildi.

AXA Sigorta’nın, Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HİPAM) ile gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına nazaran, pandemi periyodunda hayatımıza girerek yaygınlaşan meskenden çalışma sistemi, gerekli hayat biçimi değişiklikleri yapılmadığı takdirde değerli sıhhat sıkıntılarına yol açabiliyor.

Gönülle BES’e 625 bin kişi girdi

Emeklilik Nezaret Merkezi’nin (EGM) datalarına nazaran Ferdî Emeklilik Sistemi’nde (BES) Ocak-Ekim periyodunda fon büyüklüğünde OKS ve Devlet katkısı dahil 372 milyar TL aşıldı. İştirakçi sayısında da 14 milyon 365 bin 253 şahsa ulaşıldı. Sistemin yılbaşından 2 Kasım 2022 tarihine kadar olan büyümesi ise dikkat çekti. İstekli BES’e 625 bin 776 kişinin giriş yaptığı görülürken, kelam konusu tarafta fon büyüklüğü ise devlet katkısı ile birlikte toplamda 116 milyar TL üzere önemli bir sayıda büyüdü. Çalışanların dahil olduğu Otomatik İştirakte ise kelam konusu devirde 450 bin 755 çalışan sisteme giriş yaparken, fon büyüklüğü de devlet katkısı dahil olmak üzere 11 milyar 525 milyon TL fiyatında artış gösterdi.

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket, BES’te yüzde yüzde 18.1 pazar hissesi ile 58,4 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştı.

DAE’den 11 şirkete dava

Dubai merkezli uçak kiralama şirketi Dubai Aerospace Enterprise (DAE), Rusya’da mahsur kalan 19 uçak için yaklaşık 600 milyon dolar ziyan yazmasından iki ay sonra, ortalarında Lloyd’s of London, AIG, Chubb ve Swiss Re’nin de bulunduğu 11 sigorta şirketine Londra’da dava açtı.

Lloyd’s of London sigortacısı Ascot, Rusya’nın mutabakata iştirakini sürdüreceğini açıklamasının akabinde, Karadeniz tahıl koridoru için kargo sigortasının 2 günlük ortadan sonra tekrar verilmeye başlandığını duyurdu.

Swiss Re’nin ‘dijitalleşmenin yarattığı riskler için eksiksiz çözüm’ raporunda, dijitalleşmenin, riskleri süratle değiştirdiği ve buna yönelik tahlillerin ise sistemik hale gelebilecek yeni ortaya çıkan risklere ayak uydurması gerektiği öne sürüldü.

Allianz’ın siber raporuna nazaran, devlet takviyeli siber akın tehdidi süratle büyürken, fidye yazılımları global çapta kuruluşlar için en büyük siber risk olmaya devam ediyor. Allianz, 2021’de rekor 623 milyon hücum olduğunu ve bu sayının 2020’nin iki katı olduğu belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.