DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
Petrol dört günlük sert yükselişin ardından geriledi

Petrol dört günlük sert yükselişin ardından geriledi

ABONE OL
Temmuz 26, 2023 15:00
Petrol dört günlük sert yükselişin ardından geriledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD ham petrolü, Nisan ortasından bu yana en yüksek düzeyden kapattıktan sonra varil başına 79 dolardan süreç gördü. Karlar, global pazarın daralmaya başladığına dair işaretlerle desteklendi ve Çin liderliğinin atakları, toparlanması duraksadıktan sonra dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısında büyümeyi tekrar canlandırdı.

Fed’in borçlanma maliyetlerini Çarşamba günü 22 yılın en yüksek düzeyine çıkarması ve tıpkı vakitte bu yıl içinde öteki bir üst hareket muhtemelliğine işaret eden sıkılaştırma eğilimini muhafazası bekleniyor. Daha yüksek oranlar ekonomiyi yavaşlatma ve güç tüketimine ziyan verme riski taşıyor.

OPEC+ üyeleri Suudi Arabistan ve Rusya’nın arz kısıtlamaları ve Moskova’nın ihracatının gerilemesi ile ham petrol bu ay yükseldi. Bu, fiyatların bu hafta 200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kapanmasına yardımcı olurken, ABD ham petrolünün anlık yayılımı daha derin bir biçimde geriye hakikat kaydı, bu da sıkı arzın sinyalini veren bir yükseliş modeli olmasını sağladı.

Endüstri tarafından finanse edilen Amerikan Petrol Enstitüsü, ham petrol stoklarında geçen hafta ulusal seviyede 1,3 milyon varil artış olduğunu, lakin Cushing, Oklahoma’daki kıymetli petrol depolama merkezinde 2,3 milyon varil düşüş işaret ederek karışık bir tablo bildirdi. AlphaBBL’den gelen datalar de Cushing’de bir düşüşe işaret etti. Resmi sayılar Çarşamba günü açıklanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.