DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
Petrolde prim serisi 5. haftasında

Petrolde prim serisi 5. haftasında

ABONE OL
Temmuz 28, 2023 14:00
Petrolde prim serisi 5. haftasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Petrol, uygunlaşan makroekonomik görünüm ve daha sıkı bir piyasa işaretleri ile bir yıldan fazla bir müddettir en uzun haftalık çıkar serisine yöneldi.

ABD ham petrolü Cuma günü varil başına 80 doların altına geriledi, lakin bu hafta arka arda beşinci karı için yüzde 3’ün üzerinde ralli yaptı. ABD’de ekonomik büyüme beklentileri aştı ve Fed’in sıkılaştırma döngüsünün yakın yahut sona yaklaştığına dair spekülasyonlar var. Bu ortada Çinli yetkililer, en büyük ham petrol ithalatçısındaki büyümeyi desteklemek için daha fazla teşvik kelamı verdiler.

Cushing, Oklahoma’daki ABD’nin en kıymetli depolama merkezindeki ham petrol stokları, son dört hafta içinde 7,5 milyon varil azalarak stokları Mayıs’tan bu yana en düşük düzeyine çekti.

ABD ham petrol endeksindeki ralli, OPEC+’nın temel taşları Suudi Arabistan ve Rusya’nın her ikisinin de ihracatı kısmasının akabinde fiyatların yılın kayıplarını neredeyse büsbütün sildiği manasına geliyor. Bu, Standard Chartered ve UBS Group AG üzere bankaların yılın geri kalanında sıkılaşan global istikrarlar ve daha yüksek fiyatlar varsayım etmesine yol açtı.

IG Asia Pte’nin piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, ABD GSYH baskısı da dahil olmak üzere son ekonomik bilgiler, “yumuşak iniş umutları için daha fazla doğrulama sağlayan ve petrol için çok daha parlak bir talep görünümü öneren ekonomik dayanıklılık” olduğunu gösteriyor. Ayrıyeten, düşüş eğiliminin gevşemesine yardımcı olan “arz şartlarında dinamiklerin güzelleşmesine dair işaretler” olduğunu söyledi.

ABD’li üstün büyük Exxon Taşınabilir Cuma günü çeyreklik çıkarlarını açıklayacak ve yatırımcılara genel görünüm hakkında içgörü sunacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.