DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
Pimco’dan Fed uyarısı

Pimco’dan Fed uyarısı

ABONE OL
Temmuz 28, 2023 17:00
Pimco’dan Fed uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed’in Temmuz ayında faiz artışının akabinde Eylül ayı için kesin sinyal vermemesi sıkılaştırma döngüsünün sonuna gelindiği spekülasyonuna yol açsa da birtakım yatırımcılar temkinli olunması davetini yapıyor.

Pimco Income Fund Eş Yöneticisi Daniel Ivascyn, Fed’in işinin bittiğini düşünmenin ‘tehlikeli’ olduğunu söyledi. Eylül ayında faiz artış talihinin yarı yarıya olduğunu düşünen Ivascyn eylül pas geçilse de bir mühlet daha fazla faiz artışı riskinin devam edeceğini söyledi. Enflasyonun maksat üstünde kalması ihtimali bulunduğunu belirten Ivascyn konut fiyatlarında yaşanabilecek artışla birlikte enflasyonun yapışkan kalabileceğini belirtti.

Finans piyasaları uzun müddettir Fed’in para siyasetindeki sıkılaştırmaya son verme sinyali vermesini bekliyor ve yatırımcılar daha evvel, bilhassa Mart ayında bir bankacılık krizi korkusu alevlendiğinde, merkez bankasının taraf değiştireceğini varsayım ettiler.

Ancak Çarşamba günü Fed Lideri Jerome Powell, siyaset yapıcıların Eylül ayındaki bir sonraki toplantısında faiz oranlarını artırmayabileceklerini söyleyerek sona erme umutlarını destekledi. Bunun önümüzdeki iki ay boyunca açıklanacak ekonomik raporlara bağlı olacağını söyledi ve enflasyonda ümit verici bir yavaşlamaya işaret etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.