Sporun Başkenti Kocaeli’nin Başarılı Sporcuları Başkan Büyükakın ile buluştu

Sporun Başkenti Kocaeli’nin Başarılı Sporcuları Başkan Büyükakın ile buluştu

ABONE OL
Temmuz 10, 2023 03:00
Sporun Başkenti Kocaeli’nin Başarılı Sporcuları Başkan Büyükakın ile buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ulusal ve milletlerarası şampiyonalarda Kocaeli’ni gururlandırarak başarılara imza atan sportmenler ile bir ortaya geldi. Spor topluluğunun kıymetli ve başarılı isimlerini buluşturan aktiflikte konuşan Lider Büyükakın, bu kentin çocuklarının başarılı atletler olması ve onların başka çocuklara rol model olabilmesi için çalıştıklarını tabir etti.

 

BAŞARILI ATLETLER BULUŞMASI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ulusal ve milletlerarası şampiyonalarda uğraş ederek madalyalar kazanan Kocaelili atletlere “Başarılı Sportmenler Buluşması” aktifliği düzenledi. Antikkapı Restaurantta gerçekleştirilen aktifliğe Lider Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Lideri Şemsettin Yıldırım, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Vekili Ziyaülhak Sarıgül, Kocaeli ASKF Lideri Murat Aydın, Kocaelispor Alt Yapıdan Sorumlu Yönetici Rafet Kırgız, atletler ve antrenörleri katıldı.

 

‘SPORUN BAŞKENTİ’ UNVANI EKLENDİ

Kocaeli Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yapılan spor yatırımlarının akabinde Kocaeli’nin pek çok hoş sıfatının yanına artık bir de ‘Sporun Başkenti’ unvanının eklendiğini belirtti. Kocaeli gençliğine sporu sevdirmek ve özendirmek gayesiyle birbirinden bedelli tertipler, turnuvalar ve kamplar gerçekleştirdiklerini tabir eden Lider Büyükakın, “Tüm benliğimizle ve tüm birimlerimizle gençliğe en âlâ hizmeti vermekteyiz. Onlara hoş bir gelecek hazırlamak, gençlerimizin kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak, hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri ve gayelerine ulaşabilmeleri için, onlara her türlü takviyesi veriyor ve gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

 

“SPOR YATIRIMLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Geçmişteki yıllarda, yarınların teminatı olan gençlere yönelik eğitim yatırımlarının yanı sıra spor yatırımlarını da ziyadesiyle önemsediklerinin altını çizen Lider Büyükakın “Geldiğimiz noktada, şunu da sizlere rahatlıkla söyleyebilirim; Kocaeli’yi sporun başşehri olarak isimlendirmemize sebep olan aslında bizden çok başka kentlerin Kocaeli’ye sporun Başşehri demesinin temel sebebi atlete spor için gerekli olan alt yapı için üst seviyede yatırım yapılmasıdır. Atletin önünün açılması için gerekli olan şartların hazırlanmasına ait dayanaklarımız var. Hakikaten diğer bir vilayet ile kıyaslanabilecek ölçüde değil. Hani biz bunu yapıyoruz. Onlarda şunu şunu yapıyormuş üzere kıyaslayacağımız bir kent de yok” biçiminde konuştu.

 

GENÇLER NE KADAR SPORA YAKINSA

Spor probleminin yalnızca bir kısımda muvaffakiyet göstermekten ibaret olmadığının altını çizen Lider Büyükakın, bir kentin hatta bir ülkenin moralinin yükselmesi, arttan gelen jenerasyonların başarılı atletlere bakarak bu yolda devam etmesi manasında çok büyük katkılarının olduğunu belirtti. Bir ülke ve kentteki sportif muvaffakiyetlerin o kentteki kabahat oranlarının azalmasına da katkısı olduğuna vurgu yapan Büyükakın “Ne alakası var diyeceksiniz. Yapılan araştırmalar bunları gösteriyor. Gençler ne kadar sporla yakın bağ içindelerse ne kadar hayatlarının erken çağlarında sporla buluşmuşlarsa spor kentin kültürü olmuşsa spor yapanların sayısı ne kadar fazlaysa o kentteki harmoni beşerler ortasındaki ahenk hata oranlarının düşüklüğünü de beraberinde getirir. Tahminen de en kıymetlisi inançtır. İnsanların birbirine karşı inancı, insanların birbirleri ortasında ismi konmamış bağlarla sağlanır” dedi.

 

ŞEHRİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİSİNİZ

İnsanların harikanın peşinden koşması gerektiğine dikkat çeken Lider Büyükakın “İnsan kusursuz değil. Bende kusursuz değilim.  Sizde harika değilsiniz. Sizler kendi yaptığınız spor kollarında harikanın peşinden koşmaya çalışıyorsunuz. Bizde birebirini yapmaya çalışıyoruz. Daima birlikte daha uygununu yapacağız. Şu ana kadar yaptıklarımızla Türkiye’nin her yerinde Kocaeli’nin sporun başşehri olarak anılmasını sağladık. Sizlerin başarılarıyla birlikte daha da başarılı işler yapmaya sizden sonraki nesillerin daha güzel yetişmesine vesile olacağız. Başarılarınızdan ötürü her birinizi başka ayrı tebrik ediyorum. Kentimiz ve ülkemiz için çok değerlisiniz. Sonu kadar sizin yanınızdayım” formunda konuştu.

 

TÜRKİYE’DE ALINAN MADALYALARIN BİRDEN FAZLA KOCAELİ’DE

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Lideri Murat Aydın da Sporun başşehri Kocaeli’de spor yapmanın ve yapılan spor hizmetlerini görmenin kendisi ve tüm sporseverler için keyif verici olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de son bir, iki ayda muvaffakiyet gösteren atletlerin birçoklarının Kocaeli’den olması bizlere gurur veriyor. İşte bunun için sporun başşehri Kocaeli. Bu muvaffakiyetler artarak devam edecek. Tertipler devam edecek. Sporun başşehri Kocaeli’ye dayanaklarından ötürü Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ve nezdindeki tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

SPORU NİTEKİM SEVEN, DESTEKLEYEN BİRİSİ

Büyükşehir Belediye Liderinin böylesi hoş ve manalı bir programa davetinde bulunmaktan ötürü duyduğu memnunluğu lisana getiren ve kendisinin de başarılı atletler kadar heyecanlı olduğunu tabir ederek kelamlarına başlayan Şampiyon Karateci Tuba Yakan, “Sporcu için takdir edilmek, teşvik edilmek ve yaptığın işin karşılığını almak kadar hoş bir şey yoktur. Bu cins programlar bizlerin takdir edilmesi ismine çok kıymetlidir. Bizleri bu noktada teşvik etme uğraşında olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Liderimiz Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ve takımına teşekkür ediyorum. Kendisi sporu hakikaten seven, destekleyen birisi. Neler yapabiliriz? diye istişare eden, dertlenen birisi” biçiminde konuştu.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER.

Konuşmaların akabinde ulusal ve milletlerarası şampiyonalarda Kocaeli’yi muvaffakiyetle temsil ederek madalya kazanan atletler, Lider Büyükakın ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.