DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
TEB sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi

TEB sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi

ABONE OL
Aralık 3, 2022 01:00
TEB sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İktisat Bankası (TEB), 200 milyon euro ve 63,5 milyon ABD doları olmak üzere, 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlanması gayesiyle mukavele imzaladı. Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti dolar ve euro kısımlar için sırasıyla Sofr+4,25 ve Euribor+4,00 olarak gerçekleşti.

Kredinin sürdürülebilirlik performansı kriterleri çerçevesinde yenilenmesinden gurur duyduklarını tabir eden TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici şunları söyledi: “İşlem üç sürdürülebilirlik performansı kriterine endeksli olarak gerçekleştirildi. Bayan hakim ortaklı KOBİ’lere sağlanan finansman meblağının artırılması, engelli dostu bankamatiklerin fazlalaştırılması ve bankanın elektrik tedarikinin yüzde 90 oranında yenilenebilir kaynaklardan sağlanması üzere performans kriterlerine ulaşılması durumunda sendikasyon kredisinin maliyetlerinde güzelleşme gerçekleşecek.” Geçen yıl gerçekleşen sendikasyon kredisinde de üç performans kriterinde gayeler belirlenmiş ve gayelere muvaffakiyetle ulaşılmıştı.

Sağlanan bu krediyle gerçek kesimin dış ticaret finansmanına dayanak vererek her vakit olduğu üzere ülke iktisadının gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Leblebici, “Bilgi ve deneyimimizle, güçlü sermaye yapımız, iştirak yapımız ve insan kaynağımızla Türkiye iktisadına katkı sağlayacak, ülkemizi ileriye taşıyacak eser ve hizmetlerimizle ekonomimizin güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Leblebici: “Toplumu daha düzgün bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz”

TEB’in benimsediği “iyi ve örnek banka” anlayışıyla sürdürülebilir iktisat, toplum ve etraf yaratmaya katkıda bulunan uygulamaları desteklediğini vurgulayan Leblebici şunları söyledi: “Banka olarak, toplumu daha âlâ bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz. KOBİ’lerden bayan işverenlere, kurumsal firmalardan girişimcilere uzanan geniş bir yelpazede farklı müşteri segmentleri için sunduğumuz eser ve hizmetlerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunurken birebir vakitte toplumsal yarar sağlamaya, topluma, etrafa ve insan ömrüne kıymet katan, olumlu tesir yaratan çalışmalara odaklanıyoruz.”

TEB olarak insan sıhhati ve güvenliği, müdafaa altındaki canlı cinsleri yahut genel manada etraf üzerinde yüksek etki riskleri olan, ulusal olarak kabul edilmiş yasaklara tabi eserleri içeren hiçbir fonlamaya, yatırıma yahut sürece onay vermediklerini hatırlatan Leblebici, “Ayrıca toplumsal hayat ve etraf üzerinde önemli tesirleri olabilecek kimi hassas dallarla ilgili de siyasetler geliştiriyoruz. Bu siyasetler, çevresel ve toplumsal mevzularla ilgili taahhütlerin kredi şartları içerisinde dikkate alınmasını sağlıyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.