Büyükakın: Gençleri geleceğe hazırlamayı misyon bildik

Büyükakın: Gençleri geleceğe hazırlamayı misyon bildik

ABONE OL
Kasım 5, 2022 11:18
Büyükakın: Gençleri geleceğe hazırlamayı misyon bildik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir, Cumhuriyet’in 99. yılında 99 Robotik Kodlama Atölyesini gençlere ikram etti. 2023’te 100 yeni kodlama atölyesi daha yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kodlama, yenilikçi akıl ve içsel bilişsel zekâyla yetişmeleri için son derece kıymetli bir eğitim atılımını gerçekleştiriyor. Geleceğin ve vatanın emanetçilerine olan sorumluluğunun şuurunda olan Büyükşehir Belediyesi, bu nedenle Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesini (KODELİ) hayata geçirdi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen merasimle hayata geçirilen 99. Robotik Kodlama Atölyesi’nin tanıtımı yapıldı. Atölyeler Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünde kentimize ve Cumhuriyetimizin yegâne gelecek temsilcileri olan gençlere armağan edildi. Tanıtım programına Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı. Programda konuşan Bakan Özer, “Kocaeli’ye yaptığımız yatırımı 2 milyarın üzerine taşımış bulunuyoruz. Kocaeli vilayetimize iyi olsun” dedi.

GENİŞ KATILIM

Kocaeli Robotik Kodlama Atölyesi Projesinin tanıtım programı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın katıldı.

“HER ŞEYİ GENÇLER İÇİN YAPIYORUZ”

Programda birinci olarak konuşan Lider Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hem ulusal hem de global trendlerini yakından izlediğini söyledi. Lider Büyükakın, “Biz her şeyi gençler için yapıyoruz. Belediye ne yapar? Yol, kanal ve köprü yapar. Ancak asıl olan gönülleri yapmaktır. Biz gençleri geleceğe hazırlamayı da kendimize misyon bildik” dedi.

SENEYE 100 KODLAMA ATÖLYESİ

Başkan Büyükakın, insanın üretme biçimleri değiştikçe eğitim formunun de değiştiğini lisana getirdi. Lider Büyükakın, “Çocuklarımızın yetiştiği devir ve çalışacağı periyot bizimkilerden farklı. Bir vakitler okuryazar olmak çok kıymetliyken bu yetmez oldu ve üniversite mezunu olmak ehemmiyet kazandı. Bugünlerde ise ek yetenekler de beraberinde geldi. Yenidünyanın lisanını okuyan gençler yetiştirmemiz gerekiyor. TOGG’un üretim bandından indirilişi de bunun en büyük örneği. Türk beşerinin neler yapabileceğini çok manalı bir günde gördük. Bugün de biz birebirini yapıyoruz. Seneye 100 kodlama atölyesini çocuklarımıza ikram edeceğiz” diye konuştu.

“KOCAELİ YAPAY ZEKÂNIN MERKEZİ”

Başkan Büyükakın’ın akabinde kürsüye gelen Vali Yavuz ise Kocaeli’nin bilim, sanayi ve teknoloji kenti olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, “Burası Bilişim Vadisi’nin bulunduğu yapay zekânın merkezi. Bu kapsamda KODELİ Projesini çok önemsiyoruz. Robotik çalışmalar sanayi başta olmak üzere her alana yansıyacak. Eğitim yalnızca devletin işi değil her bir ferdin eğitim alanına yatırım yapması çok önemli” sözlerini kullandı.

“EĞİTİME BİR MİLYON DAYANAĞIMIZ VAR”

Son olarak konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Ulusal Eğitim Bakanı Özer, gençleri kodlama, yenilikçi akıl ve içsel bilişsel zekâyla geleceğe hazırlamaya yönelik çalışmalarından ötürü Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın ve grubuna teşekkür etti. Bakan Özer, “Kocaeli’nin eğitimde geldiği noktayı kapsamlı bir biçimde değerlendirdik. Mevcut 960 milyon yatırımı yaklaşık 1 milyar 300 milyonluk yatırımla 2 milyarın üzerine taşımış bulunuyoruz. Kocaeli vilayetimize güzel olsun. Bizim ülke olarak fırsat penceremiz genç nüfusumuzun fazla olması. Aslında 2000’li yılların başında eğitim karnemizin çok âlâ olmadığını gördük. Son 20 yıl eğitime erişim azamî düzeye çıktı. Türkiye Yüzyılının inşası da eğitimle arttı. Eğitimin önünden tüm antidemokratik uygulamalar kaldırıldı. Bir milyon dayanağı olan eğitim sistemimiz var. Tüm bunlar Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde gerçekleştirildi. Gelinen noktada eğitimin kalitesini artırmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için tüm arkadaşlarımızla birlikte uğraş sarf ediyoruz. Gençlerimizi devletini bilen, kıymetleriyle hengame etmeyen, dünyaya farklı şeyler söyleyebilen vatandaşlar olarak yetiştirmek için arkadaşlarımızla çalışıyoruz” dedi. Lider Büyükakın, merasim sonunda Bakan Özer’e ikram takdim etti.

ÖDÜLLERİ BAKAN ÖZER VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve öbür paydaşlar iş birliğiyle düzenlenen KODELİG’22 Robotik Kodlama Yarışı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmişti. KODELİ Atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, birinci kere düzenlenen robotik kodlama yarışına katılarak milletlerarası müsabakalar öncesinde tecrübe kazanmış oldu. 176 okulun katıldığı müsabakada 350 ortaokul ve lise öğrencisi kıyasıya yarışarak dereceye girmek için ter döktü. Dereceye giren öğrencilere Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılan tanıtım programında mükafatlarını verdi. Ödül merasiminden evvel İzmit Ulubatlı Hasan Ortaokulu ve Muzaffer Altıntaş İmam Hatip Ortaokulu’na canlı olarak bağlanıldı.

259 BİN ÖĞRENCİYE BİLGİSAYAR VE TABLET

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Bilişim ve Robotik Kodlama süreci etap etap ilerleyerek bugünkü halini aldı. Birinci etapta bilgisayar okuryazarlığı için adımlar atıldı ve Kocaeli’de 10 yıl boyunca aralıksız “Her Öğrenciye Bir Bilgisayar Kampanyası” gerçekleştirildi. Kelam konusu kampanya ile Kocaeli’de tahsil gören yaklaşık 259 bin 6. sınıf öğrencisine bilgisayar ve tablet armağan edildi. Bir jenerasyon kendi tablet ve bilgisayarlarıyla yetişti. Bilgisayar okur-yazarlığı tamamlandı.

3 YILDA 294 ATÖLYE KURULDU

Bilgisayar Okuryazarlığı etabının tamamlanmasından akabinde Bilişim ve Robotik Kodlamanın ikinci etabı olan bir üst basamağa geçildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu nedenle, temel bilgisayar marifetleri edinen gençler için robotik kodlama atölyeleri kurma kararı aldı. Birinci olarak 2020-2024 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı’nda KODELİ Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi onaylandı. “Robotik Kodlama Atölyeleri” projesi saha çalışmalarına 31 Mart 2019 prestiji ile başlandı. Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalandı. Okulların keşifleri tamamlanarak, donanım ve altyapı gereksinimleri tespit edildi. Sonuç itibariyle 294 KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi heyetimi tamamlandı.

PROJE DAİMA TAKİP EDİLECEK

Gençlerimizi yeniçağın talep ettiği niteliklerle donatmayı amaçlayan KODELİ Kodlama Atölyeleri Projesi basamaklarıyla maksadına ilerlemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi yalnızca Robotik Kodlama Atölyesi açmakla kalmayarak, Cumhuriyetimize güç verecek olan projeyi her manada destekliyor. Bu kapsamda atölyelerin heyetimi, öğrenci eğitimi, yetenekli öğrencilerin tespiti, eğitmen eğitimi, toplumsal web platform kurulması, ileri seviyede eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirilecek yarışlarla da projeye güç veriyor.

ATÖLYELERİN KURULUMU

İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2019-2022 yılları ortasında atölye kurulacak okulların mevcut okulun pozisyonu, sınıf yeterliliği ve öğrenci kapasitesi göz önünde bulundurularak 294 okula kodlama atölyeleri için uygulamaya geçildi ve süreç tamamlandı. 2023 yılına kadar Kocaeli’ndeki fiziki yeri uygun olan tüm okullara Robotik Kodlama Atölyesi kurulacak.

EĞİTMEN EĞİTİMİ

Hazırlanan müfredat doğrultusunda suram yapılan okullardan başlanmak üzere eğitmen eğitimleri veriliyor.Atölye kurulumları tamamlandıktan sonra atölyede eğitim veren öğretmen daima bir biçimde gerek müfredat gerek gereç kullanımı konusunda destekleniyor. Eğitmen eğitimleri alanında uzman eğitimciler tarafından veriliyor.

ÖĞRENCİ EĞİTİMİ

KODELİ Robotik Kodlama Atölyelerinde öğrenciler proje bazlı, uygulama yüklü eğitimler alıyor. Öğrencilerin yeni teknolojiler ve gereçler kullanarak uygulama yapmaları, projelerini geliştirmeleri sağlanıyor.

YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TESPİTİ VE İLERİ SEVİYE EĞİTİMLER

Robotik Kodlama Atölyelerindeki öğretmenlerin müşahedeleri ve toplumsal platformda gelişimleri takip edilen öğrenciler belirlenerek, ileri seviye kodlama eğitimlerine devam ediliyor.

SOSYAL WEB PLATFORMU KURULMASI

Bu alanda bir manada yetenek avcılığı yapılıyor. Öğrenci eğitiminde bahsedilen toplumsal web platformu tıpkı vakitte öğrencilerin yeteneklerinin ön plana çıkarılacağı ve yeteneklerine nazaran yönlendirileceği bir platform. Öğrencilerin kişisel ya da grup çalışması olarak yaptıkları projeler platformda yer alıyor. Böylece KODELİ Kodlama Atölyelerini kullanan tüm öğrenci kitlesi birbirinin kodlama bilgisinden faydalanabiliyor. Öteki yandan platformda gerek ulusal gerek milletlerarası fuar ve yarış duyuruları yapılarak öğrencilerin vilayetimizi ve ülkemizi temsilen iştirakleri desteklenecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.