Kadıköy’de Bayanın İnsan Hakları Eğitim Programı

Kadıköy’de Bayanın İnsan Hakları Eğitim Programı

ABONE OL
Aralık 5, 2022 17:00
Kadıköy’de Bayanın İnsan Hakları Eğitim Programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ve dünyadaki en kapsamlı insan hakları eğitim programlarından biri olan Bayanın İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) Kadıköy’de başladı. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen program Kadıköy Belediyesi ve KİHEP Yeni Tahliller Derneği işbirliğiyle 27 Aralık’a kadar devam edecek.

Kadıköy Belediyesi’nin bayana yönelik ayrımcılığa karşı sürdürdüğü çalışmalarından birisi olan “Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı”, KİHEP Yeni Tahliller Derneği ile 2017 yılında yapılan protokol kapsamında tekrar başladı. Bu yıl 6’ncısı gerçekleşen program 27 Aralık’a kadar toplamda 16 hafta boyunca sürecek ve bayanların özel ve kamusal alanlarda haklarını kullanabilmesine, hak ihlallerini önleyebilmesine ve toplumsal, türel ve siyasi değişime yönelik örgütlenmeler oluşturabilmesine katkı sağlayacak. Kadıköy Belediyesi Toplumsal Takviye Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen programda hususun uzmanı eğitmenlerle bayanlar farklı temalarla bir ortaya geliyor. Bayana karşı şiddet ve aile içi şiddet, şiddete karşı stratejiler, bağlantı, doğurganlık hakları, anayasal ve uygar haklar, toplumsal cinsiyete hassas çocuk eğitimi ve çocuk hakları, bayanın ekonomik hakları, bayan ve cinsellik, bayan ve siyaset, feminizm ve bayan hareketi ve bayan örgütlenmesi üzere başlıklarla süren programda bayanlar hem birlikte öğrenip, hem de tecrübelerini paylaşıyor. Böylelikle bayanlar eşit yurttaşlar olarak haklarını bilecek, geleneklerle çerçevelenmiş ‘sözlü’ yasalar değil, ulusal ve memleketler arası yazılı maddelerle muhafaza altına alınmış haklarını öğrenecek, bunu günlük hayata geçirecek stratejiler geliştirebilecek.

Program, birebir vakitte yasal okur-yazarlık konusunda da farkındalık yaratmayı, bayanların kendi kendini güçlendirmesine takviye olmayı ve hem küme üyeleri hem de ülkedeki öbür KİHEP küme iştirakçileri ortasında dayanışmayı geliştirmeyi de hedefliyor. Bayanların bir ortada daha güçlü olduğunun farkında olarak haklarını bilmesi ve dayanışmacı bir bakış açısıyla, birlikte öğrenmenin ve tartışmanın pahalı olduğu gerçeğinden yola çıkarak geliştirilen projeye iştirak için, Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Toplumsal Hizmet Merkezinin 2163491189 nolu telefonundan bilgi alınabilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.